Санирането на жилищни и публични сгради в България ще продължи с

...
Санирането на жилищни и публични сгради в България ще продължи с
Коментари Харесай

Добра новина за собствениците на къщи

Санирането на жилищни и обществени здания в България ще продължи с още над 355 млн. лева по линия на Оперативна стратегия „ Развитие на районите “ 2021 – 2027 година, оповестяват от Регионалното министерство. Освен многофамилни здания, по нея ще могат да бъдат актуализирани и еднофамилни, т.е. къщи.

В оперативната стратегия са планувани още към 2.5 милиарда лв. посредством Фонда за обективен преход, за енергоефективни действия на територията на 3-те въглищни области в страната – Перник, Кюстендил и Стара Загора. Допълнително е реализирано единодушие за включване към допустимите региони и на 10 общини, свързани с Маришкия басейн по линия на претовареност и подвижност на работната мощ – Нова Загора, Ямбол, Симеоновград, Харманли, Тополовград, Димитровград, Хасково, Елхово, Сливен и Тунджа.
-->
Към момента е планувано със средствата да бъдат подкрепени действия за рекултивация, инфраструктура за предпазване, зелен водород, био-газ, научноизследователска и развойна активност. Част от тях ще бъдат ориентирани и за така наречен обществен преход, основан на квалифицирана претовареност, предприемачество, обществени услуги и ограничения, ориентирани към икономисване на сила и възобновими енергийни източници.

Припомняме, че с изключение на по европрограмата, средства за саниране на блокове и обществени здания са планувани и по линия на Плана за възобновяване и резистентност. Кандидатстването и по двете стратегии към този момент стартира, като ресурсът за блокове е в размер на 1.4 милиарда лева, а за обществени здания – 408 млн. лева

Съвсем неотдавна пък и бизнесът получи достъп до над 235 млн. лева за енергийно обновяване на здания, употребявани за произвеждане, търговия, бизнес услуги и туризъм, написа economic.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР